Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na ostrově Madeira uvízly tisíce turistů, nemohou odletět kvůli špatnému počasí

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Funchal (Portugalsko) - V hlavním městě portugalského ostrova Madeiry Funchalu je kvůli silným větrům mimo provoz letiště. Tisíce cizinců tak nemohou opustit oblíbenou turistickou destinaci, informovala dnes agentura DPA.

Madeiru už od víkendu trápí silný vichr. Úřady kvůli počasí zastavily skoro všechny lety z i do Funchalu. Na ostrov kvůli větru dnes po poledni neodletěl ani spoj české letecké společnosti Travel Service, který se měl vrátit večer do Prahy. Mluvčí firmy Vladimíra Dufková ČTK řekla, že spoj odletí v úterý a aerolinka zajistila cestujícím ubytování v hotelu.

Na letišti pojmenovaném po slavném fotbalistovi a místním rodákovi Cristianu Ronaldovi panuje podle DPA chaos. Turisté, kteří se chtějí vrátit do vlasti, prý nemají dostatek informací a tak jim dochází trpělivost.

„Situace je velmi stresující,“ řekl právník Axel Kiermeyer z Hamburku, který chtěl se svou ženou v neděli odletět domů. „Požitek z dovolené je každopádně úplně pryč," prohlásil učitel Marko z Kielu.

Problémy se týkají nejméně 5500 cizinců, zejména z Německa, ale i Británie a dalších evropských zemí. Část turistů pospává v letištních halách, jiní si na své náklady sehnali ubytování ve městě.

Témata:  Portugalsko letectví a letadla počasí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy