Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Somálsko se potýká s islamisty, pozabíjeli tam 12 lidí

Islamisté
Islamisté
Foto: Twitter

Mogadišo - Mezi dvanácti mrtvými bylo také pět vládních vojáků. Islamisté z organizace Šabáb totiž provedli bombový úrok v poloautonomním somálském státě Puntland.

S odkazem na místní úřady o tom informovala agentura Reuters. Incident se odehrál ve městě Af Urur, které leží asi 100 kilometrů od města Bossaso. Okolní oblast mají pod kontrolou extremisté z Šabábu, kterému se Af Urur podařilo v minulosti dobýt již několikrát. V červnu si útoky Šabábu v Af Ururu vyžádaly životy 38 civilistů.

"Bomba nastražená blízko trhu v Af Ururu explodovala," oznámil major Mohamed Ismail s tím, že si útok vyžádal 12 mrtvých, včetně vojáků a civilistů. Šabáb, který se k útoku přihlásil, uvedl, že při explozi přišlo o život pět vojáků.

Cílem hnutí Šabáb, které je napojené na globální teroristickou síť Al-Káida, je svržení prozápadní vlády a následné zavedení islámského práva šaría. 

Témata:  Somálsko Islám útok terorismus terorismus v Somálsku

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy