Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump je nejsledovanějším světovým vůdcem na twitteru, v počtu fanoušků předstihl i papeže

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Pixabay

Washington - Americký prezident Donald Trump se stal nejsledovanějším světovým vůdcem na Twitteru, když předstihl i papeže Františka. Část fanoušků ale nemusí být skutečná, může jít o falešné účty či "roboty".

Trump na twitteru vesměs oznamuje politická rozhodnutí, anebo dělá kontroverzní prohlášení. Vzkazy zasílá hlavně brzy ráno, často prý v reakci na "falešné" informace zpravodajských televizí. V lednu o této internetové síti řekl: "Twitter nemám rád, mám spoustu jiných věcí, které bych mohl dělat. Média jsou ale tak nepoctivá, že twitter je jediný způsob odporu."

Trumpovy twety sleduje podle Twiplomacy přibližně 40 milionů lidí. Papežovy účty na twitteru v různých jazykových verzích mají o něco málo méně fanoušků.

Zakladatel Twiplomacy Matthias Lüfkens z agentury Burson Marsteller připustil, že v Trumpově případě by část fanoušků mohly představovat "spící" či falešné účty či "roboty". Žebříček také nezahrnuje bývalé vůdce, jako je exprezident Barack Obama, který twitteru dominoval s 95 milióny fanoušků.

Témata:  Donald Trump X (dříve Twitter) sociální sítě

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy