Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku IS v Sýrii zemřelo 20 lidí

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Nejméně 20 obětí a 30 zraněných si vyžádal dnešní atentát na východě Sýrie.

Auto naplněné výbušninami explodovalo poblíž tábora s uprchlíky nedaleko města Dajr az-Zaur. Informovala o tom syrská agentura SANA. Podle agentury AFP je mrtvých nejméně 26 a je mezi nimi i 12 dětí.

"Desítky lidí jsou zraněny, takže bilance obětí může ještě vzrůst, někteří ze zraněných jsou ve vážném stavu," uvedl Rámí Abdal Rahmán z exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR). Podle něj atentát cílil na tábor, v němž byli běženci prchající před boji v provincii Dajr az-Zaur.

Útok provedli v oblasti kontrolované syrskými vládními jednotkami zřejmě radikálové z teroristické organizace Islámský stát (IS), která v posledních měsících ztrácí zbytky ovládaného území v Sýrii. V této oblasti kontroluje IS nyní asi čtvrtinu provincie Dajr az-Zaur, uvedla agentura AFP.

Témata:  Sýrie Islámský stát

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy