Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Albánie volá o pomoc: EU by měla pomoci v boji proti zločineckým gangům

Albánie
Albánie
Foto: Pixabay

Tirana - Země Evropské unie by měly pomoci Albánii v boji proti zločineckým gangům, které těží z prodeje drog, prostituce, obchodu s lidmi a z dalších nelegálních činnosti. Žádá o to albánský premiér Edi Rama.

S odkazem na dopis, který Rama poslal osmadvaceti členským státům EU, o tom informovala agentura AP. Šéfové gangů podle albánského premiéra musí být zatčeni a peníze, které získali z kriminální činnosti, zkonfiskovány.

„Chceme vaši pomoc a nabízíme vám na oplátku naši, abychom tyto lidi mohli zatknout a oni museli čelit spravedlnosti," píše se v dopise pro členské země EU.

Albánie vstoupila do NATO v roce 2009 a od roku 2014 má status kandidáta na členství v EU. Tirana doufá, že rozhovory o členství Albánie v EU začnou už příští rok. Boj proti organizovanému zločinu, zejména pašování drog, je podle AP pro Albánii velkou výzvou.

Témata:  Albánie Edi Rama EU

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy