Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bulharsko zadrželo gang zřejmě pašující uprchlíky

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Sofia - Bulharské úřady zadržely gang, který je podezřelý z pašování migrantů z Iráku, Íránu a Sýrie do Evropy.

Jen za přepravu z Turecka do bulharské metropole Sofie zaplatili migranti 2000 eur (asi 51.400 Kč) za osobu. S odkazem na bulharskou prokuraturu o tom dnes informovala agentura Reuters.

Gang tří Kurdů a čtyř Bulharů byl obviněn z pašování lidí poté, co údajně přepravil migranty z Turecka do Srbska a Rumunska, které s Bulharskem sousedí. Migranti se podle bulharské prokuratury chtěli dostat do západní Evropy. Po jednom z obviněných členů gangu policie stále pátrá.

Jihovýchodní Evropa byla v roce 2015 pro více než milion migrantů z Blízkého východu a Afriky tranzitním místem. Mnoho z těchto lidí prchalo před konfliktem v Sýrii. Jen malý počet z nich však zůstal v Bulharsku, které je nejchudší zemí EU. Většina migrantů si přála odcestovat do bohatších států jako je například Německo či Švédsko.

Témata:  Bulharsko uprchlíci

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy