Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do sídla německé SPD úmyslně narazil řidič, v autě se chtěl upálit

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Do sídla německé sociální demokracie (SPD) v Berlíně narazil na Štědrý večer řidič v osobním automobilu. Utrpěl lehké zranění a policistům řekl, že chtěl spáchat sebevraždu. Vyšetřovatelé uvedli, že čin řeší i jako pokus o žhářství.

Muž (58) najel autem do budovy SPD kolem půlnoci, přičemž se mu podařilo prorazit první prosklené dveře.

Policisté nalezli ve voze kanystry s benzinem, plynové kartuše a tekutý zapalovač. Na místě vypukl požár, ale díky protipožárnímu zařízení budovy byl uhašen.

Sociální demokracie byla mezi roky 2013 a 2017 ve vládě ve velké koalici s konzervativní unií CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové. Od zářijových voleb nebyla Merkelová schopna vytvořit vládu.

SPD se původně jednání o kabinetu nechtěla účastnit, po krachu koaličního vyjednávání mezi CDU/CSU, svobodnými demokraty (FDP) a Zelenými ale svůj postoj změnila. Sondovací rozhovory začnou 7. ledna.

Témata:  Berlín Sociálnědemokratická strana Německa (SPD) Německo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.