Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto projelo nádražím v New Jersey, zasahuje policie

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

New York - Bez zranění se dnes obešel incident na nádraží v Hobokenu ve státě New Jersey, kde se zatím blíže neidentifikovaný útočník zmocnil policejního vozu a proboural se do dveří nádražní čekárny. Muž byl zadržen, jeho jméno ale policie nezveřejnila.

Podle mluvčí newjerseyských železnic Nancy Snyderové se vyšetřovatelé snaží zjistit motivy pachatelova činu. Hoboken je živou dopravní křižovatkou, lokalita leží na pravém břehu řeky Hudson na dohled od New Yorku.

Útočník, který čin provedl v ranní špičce, způsobil ve vchodu do nádražní budovy značné škody. Doprava ale nebyla přerušena, uvedla Snyderová.

Dopravní situaci nicméně zkomplikovala porucha na lince podzemky spojující nedaleké město Jersey City s Manhattanem. Doprava byla kvůli prasklé koleji zastavena a stovky lidí musely v mrazivém počasí čekat v dlouhých frontách na trajekt.

Témata:  USA útok policie USA

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy