Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Arabové na Jordánu napadli české turisty

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Policisté museli přijít na pomoc dvěma českým turistům, kteří omylem vjeli do arabské vesnice Takua na Západním břehu Jordánu.

Oznámil to dnes izraelský list Maariv.

Takua leží nedaleko Betléma. Češi si podle izraelského tisku mysleli, že jsou na trase vedoucí k Mrtvému moři. Místní obyvatelé na jejich auto ale začali házet kamení.

Jeden z policistů směrem k útočníkům vystřelil, aby výtržníky rozehnal. Turistům se z vesnice podařilo odjet jenom s nepatrně poškozeným autem.

Témata:  Izrael Češi

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.