Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký generál Scaparrotti varoval před Ruskem, obří kyberútok má přijít na podzim

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Americký generál Curtis Scaparrotti prohlásil, že vláda USA nemá účinný a jednotný přístup k boji s kybernetickým ohrožením, které představuje Rusko.

Scaparrotti, vrchní velitel amerických vojsk v Evropě, upozornil, že jsou patrné známky ruské "aktivity" namířené proti Spojeným státům. O ruské kybernetické hrozbě podle něj USA nemají dostatečnou představu.

"Nemyslím, že ve vládních úřadech existuje účinný a jednotný názor, není tam dost energie a soustředěnosti, kterou by bylo možné očekávat," řekl ve čtvrtek Scaparrotti při slyšení v branném výboru amerického Senátu.

Američtí politici a agenti stále častěji varují, že Rusko chystá útoky hackerů na podzimní hlasování ve volbách do amerického Kongresu. Moskva je v podezření, že připravuje kampaň propagandy a dezinformací na sociálních sítích.

Témata:  USA Rusko kybernetická bezpečnost

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.