Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Guatemale vypukla válka mezi vězni, 7 lidí bylo zabito

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Guatemala - Sedm mrtvých a 25 zraněných si vyžádaly čtvrteční potyčky v přeplněné věznici ve městě Escuintla na jihu středoamerické Guatemaly. Dnes to uvedly místní úřady, které cituje agentura AP.

Zranění byli převezeni k ošetření do zdravotnických středisek. Stav pěti z nich je vážný. Policie uvedla, že situaci se po pěti hodinách od vypuknutí nepokojů podařilo dostat pod kontrolu.

Rozbuškou násilí se podle policejního mluvčího Rudyho Esquivela staly výtržnosti mezi trestanci.

Guatemala má podobně jako další země v oblasti problémy s přeplněností věznic. Jejich ostraha mnohdy nemá pod kontrolou dění uvnitř, kam jsou odsouzenci schopni propašovat drogy či zbraně. Věznice ve městě Escuintla má kapacitu 600 lidí, ale aktuálně se v ní nachází 3122 osob.

Témata:  věznice Guatemala násilí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.