Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé řádí: Výbuch rozmetal autobus v Kandaháru. Několik mrtvých, přes 30 zraněných

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Na kontrolním stanovišti v jihoafghánském městě Kandahár dnes explodovala nálož nastražená v autobusu. Zdravotnické zdroje citované agenturou Reuters uvedly, že při útoku zahynulo nejméně šest lidí a více než 30 utrpělo zranění.

Bomba vybuchla poblíž jednoho z velkých tržišť ve městě a vyslala do vzduchu velký oblak prachu a kouře. Ředitel kandahárské nemocnice Mírvais uvedl, že mezi třicítkou zraněných je i několik dětí. Do nemocnice bylo podle něj přivezeno také šest mrtvých těl. Počet obětí možná ještě poroste, dodal. K atentátu se zatím nikdo nepřihlásil.

Provincie Kandahár se stejnojmenným hlavním městem, která se nachází asi 450 kilometrů jižně od Kábulu, je tradiční baštou islamistického hnutí Tálibán. V uplynulých letech byla opakovaně dějištěm střetů mezi afghánskými bezpečnostními silami a povstalci. Samo město Kandahár bylo ale v poslední době relativně klidné.

Tálibán vystupňoval své útoky od minulého měsíce, kdy ohlásil jarní ofenzivu. Počet násilností rovněž vzrostl kolem středisek, kam se voliči přicházejí registrovat před parlamentními a místními volbami plánovanými na říjen. Tálibán již dříve vyzval k bojkotu hlasování.

Témata:  teroristické útoky v Afghánistánu Afghanistán

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy