Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Matka, jejíž syn spadl do výběhu goril, se vyhne obvinění

Gorila Kijivu porodila!
Gorila Kijivu porodila!
Foto: ZOO Praha

Cincinnati (USA) - Americká prokuratura nevznese žádné obvinění proti matce, jejíž tříletý syn na konci května spadl do výběhu goril.

Jednu z nich pak ošetřovatelé při záchraně chlapce museli zastřelit. Informovala o tom dnes agentura AP. Případ vyvolal ve Spojených státech velkou pozornost veřejnosti, která rodinu kritizovala za nedostatečnou péči.

Policie prošetřovala, zda rodiče dávali na svého syna dobrý pozor a zda mohli jeho pádu do výběhu zabránit. Dnes prokurátor Joe Deters ve vysvětlení uvedl, že matka do zoo doprovázela ještě tři další děti, když hoch zcela náhle odběhl.

Dodal, že svým chováním se matka vůbec nepřiblížila tomu, aby ji jeho úřad musel obvinit. Její vyšetřování požadovaly desetitisíce lidí, kteří podepsali příslušnou petici.

Témata:  USA opice zoo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy