Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo chce hlavu uprchlíka, který ubodal ženu na ulici

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Düsseldorf - Německo požádá o vydání mezinárodního zatykače na 44letého íránského uprchlíka Alího Šáhghalího. V Düsseldorfu v pondělí na ulici ubodal ženu.

Íránský pracovník v kiosku v pondělí ráno na ulici údajně pronásledoval 36letou ženu, zákeřně ji napadl a ubodal. Pitva prokázala, že tři z četných bodných ran nožem byly smrtelné.

Podle vyšetřovatelů se pachatel a oběť patrně znali. Svobodná žena žila v bezprostřední blízkosti stánku, v němž Íránec pracoval.

Deník Bild dnes zveřejnil dopis údajného vraha adresovaný pozdější oběti. Muž v něm ženu prosí, aby přestala blokovat jeho telefonní číslo. "Každá sekunda bez tebe je pro mě peklo," napsal neohrabanou němčinou. Dopis končí slovy: "Mám tě moc rád - Pitomec Alí."

Místní státní zástupce Martin Stücker potvrdil pravost dopisu a také to, že Šáhghalí, jemuž byl přiznán status uprchlíka, nebyl v minulosti soudně trestaný. Do Německa přišel v roce 2001 a v zemi žije také jeho osm bratrů. Podle kriminalisty Guida Adlera existují i dokumenty naznačující duševní postižení muže. Policie ho nezastihla doma, ani u příbuzných, a proto se vyšetřovatelé rozhodli k vyhlášení veřejného pátrání.

Témata:  Německo uprchlíci vražda

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy