Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Paraglidista chtěl propašovat přes hranice marihuany za miliony

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Konopnyshop.cz

Budapešť - Osmnáct kilogramů marihuany přepravil maďarský paraglidista přes hranici své země se Srbskem.

Jeho počínání nicméně sledovali pohraničníci, kteří jej zadrželi krátce poté, co se svým padákovým kluzákem poháněným motorem přistál nedaleko Szegedu. Informovala o tom dnes maďarská policie.

Marihuana, kterou devětačtyřicetiletý muž ve čtvrtek ze Srbska do Maďarska přepravil, má podle policie hodnotu zhruba 36,2 milionu forintů (2,8 milionu korun).

Přelet paraglidisty Zsolta M. přes maďarsko-srbskou hranici zaznamenala kamera s nočním viděním patřící maďarským pohraničníkům, kteří muže krátce po přistání u obce Tiszasziget zadrželi. Tvrdil jim, že nouzově přistál a zranil se, proto ho převezli do nemocnice. Následně ale v jeho motorizovaném padákovém kluzáku našli 18 kilogramů drogy.

Maďarsko po migrační krizi z roku 2015 postavilo na hranici se Srbskem až tři metry vysoký plot, který je vybavený termokamerami a dalšími technickými prostředky, jež usnadňují kontrolu pohybu přes hranici.

Témata:  Maďarsko marihuana

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy