Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá rozvědka se topí v krizi. Chybí jí tisíce lidí

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Německým tajným službám chybí tisíce pracovníků, informuje na svých internetových stránkách týdeník Der Spiegel. Spolková zpravodajská služba (BND) měla koncem srpna neobsazených 970 pracovních pozic, Spolkový úřad na ochranu ústavy (BfV) tisíc.

Rozvědce BND schází pracovníci kvůli tomu, že méně lidí, než se očekávalo, bylo ochotných se s agenturou přestěhovat z jejího někdejšího sídla v Pullachu u Mnichova do nové centrály v Berlíně.

Rozvědka proto koncem listopadu spustila internetovou stránku, na níž se představuje jako atraktivní zaměstnavatel. Celosvětově pro ni pracuje 6000 lidí.

BfV, který má na starosti získávání informací o cizí výzvědné činnosti na německém území a aktivitách domácích extremistů, hledá zájemce o práci se znalostí cizích jazyků a odborníky na matematiku, informatiku, přírodní vědy a techniku. Kontrarozvědka proto plánuje najmout headhuntera, který by se zapojil do náboru nových agentů.

Témata:  Německo BND Německa zpravodajská služba

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy