Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Ukrajině zemřeli čtyři vojáci, povstalci je ostřelovali děly

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Nedaleko Horlivky v Donbasu vypukly v noci na dnešek tvrdé boje. Povstalci ostřelovali pozice vládních vojsk z děl ráže 122 a 152 milimetrů, zahynuli čtyři ukrajištní vojáci.

Ostřelování podle válečného reportéra Romana Bočkala začalo okolo třetí ráno a pozice 53. brigády u vsi Zajceve u Horlivky utrpěly přímý zásah: čtyři vojáci byli zabiti, tři zraněni.

Ke ztrátám na tomto úseku fronty, nehledě na příměří s proruskými separatisty, podle novináře dochází prakticky každý den.

Poblíž povstalecké bašty Luhanska přestal fungovat přechod přes frontu u obce Stanycja Luhanska kvůli explozím min rozmístěných v zemi nikoho mezi oběma znepřátelenými stranami. "Kvůli vysoké teplotě vzduchu vznikl požár a začaly vybuchovat miny. Ohroženy jsou tak životy a zdraví lidí," varovaly místní úřady.

Témata:  Ukrajina Ukrajinská krize Armáda Ukrajina

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.