Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý šéf pojišťovny Zurich Insurance spáchal sebevraždu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: acidcow.com

Curych - Martin Senn, vývalý generální ředitel pojišťovny Zurich Insurance, spáchal sebevraždu. Je to už podruhé za poslední tři roky, kdy se nějaký člen vedení společnosti rozhodl sáhnout si na život.

Senn (†59) z funkce generálního ředitele odstoupil 1. prosince po neúspěšném pokusu o převzetí britské pojišťovací společnosti RSA. Švýcarský list Blick napsal, že bývalý šéf skupiny spáchal sebevraždu v odpočinkovém sídle rodiny v alpském rezortu Klosters.

Společnost uvedla, že ji o úmrtí bývalého šéfa informovala rodina. Zpráva o nečekaném skonu "cenného bývalého kolegy" i "laskavého přítele" skupinu "šokovala a hluboce jí otřásla".

V srpnu 2013 spáchal sebevraždu finanční ředitel Zurich Pierre Wauthier (†53). V dopise na rozloučenou kritizoval novou, agresivnější atmosféru, která podle něj zavládla ve firmě pod vedením tehdejšího předsedy Josefa Ackermanna.

Témata:  sebevražda

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy