Aero Vodochody

Aero Vodochody

Nový majitel Aera už ve Vodochodech neplánuje mezinárodní letiště

Domov

Nový majitel výrobce letecké techniky Aero Vodochody nepočítá s vybudováním mezinárodního civilního letiště pro osobní ani nákladní přepravu. Letiště bude sloužit hlavně pro firemní potřeby. Na dotaz ČTK to dnes uvedl mluvčí Aera Vodochody Tobiáš Tvrdík. Vytvořit ve Vodochodech mezinárodní letiště, které by mohlo konkurovat Ruzyni, plánoval předchozí majitel Aera, investiční skupina Penta. Okolní obce, které proti záměru protestovaly, výsledek přivítaly.

Letoun L-39

Aero Vodochody má nového majitele. O koho jde?

Byznys

Penta Investments prodala výrobce letadel a dílů Aero Vodochody Aerospace maďarskému podnikateli Andrási Tomborovi a skupině Omnipol. Tombor má v kupci Aera, firmě AERO Investments Partners, 51 procent a skupina Omnipol ovládá 49 procent. Firmy to dnes uvedly v tiskové zprávě. Cenu nebudou zveřejňovat. Transakci Aeru Vodochody nepřísluší komentovat, řekl ČTK mluvčí Tobiáš Tvrdík s odkazem na akcionáře.

Aero Vodochody představilo letoun L-159

Aero Vodochody ukázalo nástupce letounu L-159

Technika

Londýn/Praha - Firma Aero Vodochody představila na aerosalonu ve Farnborough u Londýna nástupce letounu L-159, který ponese název F/A-259 Striker. Díky výhodám křídla s integrovanou nádrží má podle výrobce vynikající výkonové charakteristiky, velkou manévrovatelnost a velký akční rádius.

Ilustrační fotografie

Domov

Aero Vodochody připravuje stavbu nových letounů L-159

Odolena Voda - Aero Vodochody plánuje stavbu čtyř nových letounů L-159, budou sloužit k testování i jako ukázkové pro možné klienty. Práce na prvním začnou v druhé polovině roku. Společnost chce obnovit sériovou výrobu ukončenou v roce 2003. Podle vedoucího výroby Aera Vodochody Jiřího Linky nyní Aero ověřuje technologie a provádí letové zkoušky na firemním prototypu. Řekl to dnes ČTK.

Aero Vodochody představilo letoun L-159

Aero Vodochody představilo nový letoun L-159, mohl by být vyráběn sériově

Domov

Odolena Voda (u Prahy) - Aero Vodochody dnes představilo nový letoun L-159, ve společnosti by mohla být obnovena i jeho sériová výroba. Aero jedná se třemi zájemci včetně Iráku, řekl na tiskové konferenci v Aeru Vodochody premiér Bohuslav Sobotka. Pokud by byl podepsán nový kontrakt, mohla by sériová výroba podle mluvčí Aera Terezy Vrublové být spuštěna za několik měsíců.

Letoun L-39

Aero Vodochody představilo letoun L-39CW

Domov

Praha - V Aeru Vodochody se dnes představil ukázkový letoun L-39CW, je v něm motor pro novou generaci letounů L-39NG. Aero je chce začít dodávat od roku 2019. Nyní se firma nadále zaměřuje na letky L-39 a určení nejlepších řešení, jakými udržet L-39 v co nejlepším letovém stavu.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy