Děti Země

Ministerstvo pro místní rozvoj

Děti Země podaly žalobu na ministerstvo kvůli stavebnímu řízení na část D8

Domov

Ekologická organizace Děti Země podala na ústecký krajský soud žalobu proti ministerstvu pro místní rozvoj. Důvodem je to, že ministerstvo a krajský úřad podruhé zamítly jejich žádost o obnovení stavebního řízení pro část dálnice D8 v úseku z Lovosic do Řehlovic. ČTK o tom dnes informoval Miroslav Patrik z hnutí. Dálnici přes České středohoří využívají řidiči od prosince 2016, zkolaudována není.

Andrej Babiš, premiér ČR

Dostálová je Ropákem roku 2019. Cenu dostal i Babiš, v reakci vytáhl motýle a sysle

Domov

Antiekologickou cenu Ropák dostala za rok 2019 ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO), a to za abnormálně zrychlenou přípravu nového stavebního zákona. Zelenou perlu za antiekologický výrok má předseda vláda Andrej Babiš (ANO), a to za výrok o motýlech a řepce. Na tiskové konferenci v Brně to dnes uvedl Miroslav Patrik ze spolku Děti Země, který anketu pořádá.

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy