James Comey

Donald Trump

Trump hromuje. Jeho oblíbená TV stanice udělala nečekanou věc

Svět

Americký prezident Donald Trump v sobotu důrazně kritizoval svou oblíbenou televizní stanici Fox News, která se do svého dnešního programu rozhodla zařadit interview se dvěma vyhlášenými kritiky Bílého domu. Bývalý šéf Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey a šéf výboru Sněmovny reprezentantů pro kontrolu zpravodajských služeb Adam Schiff jsou podle Trumpa "odporní" a zcela se zdiskreditovali.

Hillary Clintonová

E-mailový malér Clintonové? Exšéf FBI bude vypovídat, dohodl se s Kongresem

Svět

Bývalý šéf amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey se dohodl s Kongresem a v pátek 7. prosince bude na uzavřeném jednání justičního výboru Sněmovny reprezentantů vypovídat o kauze soukromého e-mailu někdejší americké ministryně zahraničí Hillary Clintonové. Dnes to podle agentury Reuters oznámil Comeyho právní zástupce David Kelley.

Hillary Clintonová

Comey se odchýlil od pravidel, prezidentské volby ale ovlivnit nechtěl, tvrdí zpráva

Svět

Washington - Generální inspekce amerického ministerstva spravedlnosti dnes zveřejnila závěrečnou zprávu, podle níž se bývalý šéf amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey při objasňování skandálu kolem úřední pošty někdejší ministryně zahraničí Hillary Clintonové "jasně a dramaticky" odchýlil od pravidel úřadu. Prezidentské volby v roce 2016 ale záměrně ovlivnit nechtěl, píše se v dokumentu.

Donald J. Trump

Svět

Comeyho zápisky k Trumpovi? Píše se v nich o Flynnovi i prostitutkách

Washington - Americký prezident Donald Trump vyjádřil loni v rozhovoru s Jamesem Comeym, nyní již bývalým ředitelem Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI), vážné pochybnosti o úsudku hlavního bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna. Vyplývá to z poznámek, které si Comey po setkáních s Trumpem dělal a které dnes získalo několik amerických médií včetně AP či CNN. Trump podle nich s bývalým šéfem FBI hovořil i obvinění, které se týká jeho údajného styku s prostitutkami v Moskvě v roce 2013. Prezident na twitteru poznámky označil za důkaz, že nespolupracoval před zvolením tajně s Ruskem.

Donald Trump, 45. prezident USA

Propuštění šéfa FBI Comeyho doporučil Trumpovi ministr spravedlnosti Sessions

Svět

Washington - Ministr spravedlnosti Spojených států Jeff Sessions propuštění nyní již bývalého šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho doporučil. Má naopak důvěru ve zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, který rozplétá případ údajných ruských zásahů do loňské volební kampaně v USA.

Donald Trump, 45. prezident USA

Americký trend: Poznámky z rozhovoru Trumpa a Comeyho hýbou kontinentem

Svět

Washington - Kauza rozhovorů amerického prezidenta Donalda Trumpa s dnes již bývalým ředitelem FBI zdaleka nekončí. Výbor pro tajné služby Sněmovny reprezentantů vyzval Jamese Comeyho, aby mu vydal veškeré poznámky, které by mohl mít případně u sebe a které by popisovaly jeho únorový dialog s Trumpem o vyšetřování ruského vlivu na americké volby.

Donald Trump, 45. prezident USA

Comey lhal? Možná brzy něco řeknu i já, naštval se Trump

Svět

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes okomentoval slova někdejšího šéfa FBI Jamese Comeyho. Ten ve čtvrtek před senátory, kteří vyšetřují možné ovlivňování amerických voleb Ruskem, pod přísahou vypovídal, podle Trumpa ale ne vždy říkal pravdu.

FBI

Ostře sledovaná výpověď: Comeyho slova přinesla odpovědi, ale i další otázky

Svět

Washington - Ostře sledované a dnes hojně komentované čtvrteční slyšení bývalého šéfa FBI Jamese Comeyho v Senátu odhalilo dvě důležité okolnosti, které mohou být předmětem dalšího vyšetřování. Shodují se na tom dnes americká média. Comey přiznal únik informací do médií, což může vyvolat jeho postih. Naznačil rovněž, že za rozhodnutím ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse vzdát se účasti na vyšetřování ruského skandálu mohou být i jiné okolnosti, než bylo oznámeno.

Donald Trump, 45. prezident USA

Svět

Trump Comeyho zatím ustál, otazník nad Bílým domem ale visí stále

Washington - Prezident Donald Trump čtvrteční senátní slyšení exšéfa FBI podle agentury Reuters "přežil", i když mu výbušná aféra kolem údajného ruského vměšování způsobila další šrámy. Řada demokratických poslanců je stále přesvědčena, že Trumpovo chování zakládá podezření z pokusu bránit výkonu spravedlnosti, což je federální zločin.

Bílý dům, Washington D.C., USA

Bílý dům se zastal Trumpa. Podle něj není lhář

Svět

Washington - Prezident Donald Trump není lhář. V reakci na dnešní výpověď bývalého ředitele Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho před výborem amerického Senátu pro dohled nad tajnými službami to uvedla mluvčí Bílého domu.

FBI

Exšéf FBI Comey byl prý odvolán kvůli vyšetřování ruských aktivit

Svět

Washington - Bývalý ředitel amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey je přesvědčen, že Rusko se pokoušelo zasahovat do loňské předvolební kampaně v USA a že vyšetřování těchto podezření jeho úřadem bylo skutečným důvodem, proč ho Donald Trump minulý měsíc překvapivě odvolal.

Donald Trump, 45. prezident USA

Trump prý po Comeym loajalitu nikdy nevyžadoval

Svět

Washington - Prezident Donald Trump nikdy nevyžadoval od odvolaného ředitele Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho loajalitu. Uvedl to dnes v prohlášení Trumpův právník Marc Kasowitz.

FBI

Svět

Comey bude v Senátu veřejně svědčit o ruském vlivu

Washington - Bývalý ředitel FBI James Comey, kterého americký prezident Donald Trump nečekaně odvolal, souhlasil s tím, že bude v Senátu vypovídat veřejně. Podle agentury AP to dnes oznámil Senátní výbor pro zpravodajské služby. Comeyho slyšení k údajnému ruskému ovlivňování amerických prezidentských voleb se uskuteční po 29. květnu.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy