návštěva čínského prezidenta v ČR

Čínský prezident Si Ťin-pching

U Mladé fronty bude vycházet čtvrtletník v čínštině, název bude Ťin

Domov

Praha - Vydavatelství Mladá fronta připravuje časopis v čínštině. První číslo vyjde 30. září, druhé 30. listopadu, poté je plánován jako čtvrtletník. Časopis ponese název Ťin, což je v překladu esence. Vyjde v nákladu zhruba 15.000 kusů a na 150 stranách chce ukázat čínským čtenářům to nejlepší z Česka. Šířen bude zdarma na leteckých linkách mezi Pekingem, Šanghají a Prahou, dále na letištích, v restauracích a luxusních hotelech v Praze, Českém Krumlově a Karlových Varech. Uvedl to dnes server Marketing&Media.

Michaela Jílková v pořadu Máte slovo

Museli jsme před Číňany klečet, styděl jsem se, znělo u Jílkové. Ta musela diskuzi často krotit

Domov

Praha - Návštěva prezidenta Čínské lidové republiky vyvolala bouřlivé emoce. Po několika dnech se skloňují především otázky týkající se policejních zásahů proti odpůrcům čínského režimu. Hlasitě se také připomíná problematika lidských práv. V pořadu Máte slovo se setkali lidé z táborů podporujících i nesouhlasících s čínským režimem, a diskuze to byla opravdu bouřlivé. Diskutující musela až příliš často krotit moderátorka Michaela Jílková.

Ilustrační fotografie

Si Ťin-pching odletěl z Česka. Nyní má namířeno do USA

Svět

Praha - Čínský prezident Si Ťin-pching ukončil návštěvu Česka. Na pražském letišti Václava Havla nastoupil do prezidentského speciálu a odletěl směr USA. Pozornost během třídenní návštěvy budily protestní akce aktivistů upozorňujících na porušování lidských práv v Číně.

Čínský prezident dorazil na Pražský hrad

Česko podepsalo přes třicet obchodních dohod s Čínou.

Domov

Praha - Účastníci ekonomického fóra na pražském Žofíně podepsali dnes za účasti prezidentů Česka a Číny na 30 obchodních dohod v nejrůznějších oblastech. Jedna z nich se týká i analytické spolupráce na přípravách kanálu Dunaj-Odra-Labe, uvedl český prezident Miloše Zeman. Dohody s čínskými firmami z české strany podepsaly například Škoda Auto, ČEZ, skupina J&T, Česká exportní banka nebo Český Aeroholding.

Čínský prezident dorazil na Pražský hrad

Zeman se rozloučil s čínským prezidentem u sklenice piva

Domov

Praha - Prezident Miloš Zeman se dnes na terase Strahovského kláštera rozloučil se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Každé krásné setkání musí jednou skončit, řekl mu u sklenice piva s tím, že se těší, až se opět potkají.

Česko vítá čínského prezidenta Si Ťin-pchinga (28. 3. 2016)

Češi vnímají Čínu jako mocnost

Domov

Praha – Návštěvu čínského prezidenta Si Ťin-pching provází kontroverze. Aktivisté poukazují na nedodržování lidských práv v Číně či útlak Tibetu, další se pokoušeli vyvěsit místo čínských vlajek tibetské. Bezmála 60 procent Čechů se však domnívá, že komunistická Čína je mocnost jako každá jiná, což platí i o jejích investicích v Česku. 

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy