policie Ukrajina

Ukrajina, ilustrační foto

Dusno na Ukrajině: Opilí policisté zabili dítě. Lidé se bouří

Svět

Ukrajinská policie v úterý zatkla dva své příslušníky obviněné z toho, že omylem zabili pětiletého chlapce, když v opilosti stříleli do plechovek na dvoře obytného domu. Případ vyvolal protesty ukrajinské veřejnosti, která žádá demisi ministra vnitra, informovala agentura Reuters.

Vězení, ilustrační fotografie

Ukrajinci chtějí provizi a hrají zpravodajské hry, tvrdí zatčený Vokál

Svět

Kyjev/Praha - Někdejší důstojník českého Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Luděk Vokál, zadržený minulý měsíc na Ukrajině kvůli podezření z nezákonného obchodování se speciálním zařízením a následně propuštěný na kauci, tvrdí, že v jeho případě jde ukrajinské tajné službě SBU především o jistého českého diplomata ze zastoupení NATO v Kyjevě a o provizi z prodeje speciální techniky, s níž Vokál obchoduje. Bývalý policista to řekl serveru Aktuálně.cz.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy