Praha Sobě

Zdeněk Hřib

Začíná Prague Pride. Vedení Prahy podpořilo LGBT vyvěšením duhové vlajky

Domov

Vedení pražského magistrátu dnes podpořilo festival Prague Pride vyvěšením duhové vlajky na budovu Nové radnice. Desátý ročník festivalu, který má přiblížit život leseb, gayů, bisexuálů a transexuálů (LGBT+), nabídne od dnešního dne přes stovku akcí. Mnohé z nich se však kvůli koronaviru uskuteční on-line.

Praha

Rozpočet Prahy bude v příštím roce 83,8 miliardy korun

Domov

Praha bude v příštím roce hospodařit s vyrovnaným rozpočtem, příjmy i výdaje mají činit 83,8 miliardy Kč. Proti loňsku vzrostou o asi 5,5 miliardy korun běžné výdaje. Na investice je vyčleněno 16,8 miliardy, což je o něco méně než pro letošní rok. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha Sobě).

Praha

Sdružení Praha Sobě nasbíralo dost podpisů a může kandidovat

Domov

Praha - Sdružení Praha Sobě pod vedením starosty Prahy 7 Jana Čižinského může jít do voleb na základě podpisů pod peticí. Praha Sobě kandiduje jako sdružení občanských kandidátů, musela proto nasbírat podpisy sedmi procent obyvatel Prahy, což je 90.616. Na úřad doneslo spolu s kandidátní listinou také archy s celkem 97.095 podpisy.

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy