Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi nestřídají letní oblečení až tři sezóny, třetina pak obměňuje šatník každý rok

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Polovina Čechů nosí letní oblečení po dvě až tři sezony. Téměř třetina obměňuje svůj šatník častěji a nové letní oblečení si pořizuje každý rok.

Nejběžnější částka, kterou čeští spotřebitelé za letní sezonu za oblečení utratí, se pohybuje mezi 1500 a 3000 Kč. V průzkumu společnosti Tesco to uvedlo 40 procent respondentů.

Desetina lidí dá ročně za oblečení na léto do 500 korun, téměř třetina utratí 500 až 1500 korun a čtyři procenta nad 5000 korun. Čtvrtina Čechů nakupuje letní oblečení výhradně ve slevě. Sezonní slevy využívá 66 procent spotřebitelů.

Více než polovina účastníků průzkumu uvedla, že nákup letních kousků nechává až na samotné léto, kdy probíhají výprodeje. Naopak 34 procent Čechů se na léto připravuje předem a svůj letní šatník si doplní již na jaře.

Témata:  Češi lidé

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy