Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté zjistili, kdo střílel v Praze na Zličíně. Muž je na útěku

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Po dvou měsících vyšetřování zjistili pražští policisté, kdo v červenci střílel před obchodním domem na pražském Zličíně. Na místě potyčky více lidí tehdy zůstal postřelený muž. Střelec je však na útěku a policie po něm pátrá.

Střílelo se 1. července večer hned vedle parkoviště hypermarketu Globus na Zličíně. Nikomu z náhodných kolemjdoucích se naštěstí nic nestalo, ale postřelen byl jeden muž, který se incidentu účastnil. Střelec z místa ihned utekl.

"Dva muže se podařilo zadržet na místě, třetí uprchnul a pátrají po něm psovodi a vrtulník s termovizí," uvedla po střelbě policejní mluvčí Andrea Zoulová. Podle informací TV Nova ale šlo o svědky, nikoliv o útočníky.

Ostatně se svědky měli policisté největší práci. "Vyšetřování samotné komplikoval fakt, že většina svědků zmizela bezprostředně po střelbě a to ještě před příjezdem policie. Tyto osoby detektivové následně dohledávali velmi složitým způsobem, vyhodnocovali hodinové záznamy z kamerových systémů a zveřejňovali výzvy v médiích," potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Přes svědky se policisté dostali i k osobě střelce. "V současné době už vyšetřovatelé znají totožnost všech účastníků potyčky a mají i dostatek důkazů k obvinění konkrétní osoby pachatele. Samotný střelec však zatím spravedlnosti uniká a policie po něm pátrá jako po uprchlém," upozornila mluvčí Zoulová.

Střelcem je osmačtyřicetiletý Tsaturyan Norayr, původem z Arménie, ale trvalým bydlištěm v Berouně. Policie upozorňuje, že muž je ozbrojený a nebezpečný! Pokud ho poznáte, nesnažte se ho zadržet, ale kontaktujte nejbližšího policistu nebo tísňovou linku policie.

Tsaturyan Norayr je střední postavy, má černé vlasy a zdánlivé stáří mezi 40 a 50 lety. O jeho výšce nemají policisté přesné informace a odhadují ji mezi 160 až 190 centimetry.

Témata:  krimi střelba v ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy