Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zima končí? Návštěvnost skiareálů slábne, Češi raději vyráží na kolo

Cyklostezky
Cyklostezky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Lyžařská sezona 2016/2017 v Česku pomalu končí. Velké skiareály stále mají dostatek sněhu a o víkendu toho využily tisíce lidí. Nicméně jejich úbytek byl znát, a to především na Moravě.

Většina krkonošských středisek ale dál hlásí dobré podmínky a o víkendu tam přijelo hodně lyžařů. Například na sjezdovky ve Špindlerově Mlýně jich jen v sobotu dorazilo kolem 6000.

Spokojeni s víkendem byli i provozovatelé středisek v Jizerských horách. Velký zájem byl hlavně o Tanvaldský Špičák, kde po oba víkendové dny lyžovalo asi 1800 lidí. Se sezonou ještě nekončí ani v libereckém skiareálu Ještěd, kam o víkendu přijelo přes 3000 lidí.

V provozu zůstávají i větší krušnohorské areály, upravené jsou i běžecké stopy. Lyžařů tam ale pomalu ubývá. Podobné to je i na Šumavě, kde by se však zájem o lyžování mohl ještě zvýšit příští týden, kdy mají žáci v Českých Budějovicích a Brně jarní prázdniny.

Sněhové podmínky zůstávají dobré také v Jeseníkách, přesto tam o víkendu mnoho lyžařů nepřijelo a návštěvnost byla většinou průměrná či podprůměrná. V jarním počasí lidé zřejmě dali přednost kolu nebo vycházkám.

Slabá byla i návštěvnost beskydských středisek. Teplé počasí odradilo od lyžování i řadu lidí na jihu Moravy, ačkoli většina tamních areálů je stále v provozu. V sobotu tak ukončili provoz v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku.

Podobná situace je i ve středních Čechách, podmínky k lyžování jsou, ale lyžařů moc není. Naposledy se proto o víkendu lyžovalo v Kvasejovicích na Příbramsku. Skiareál Šibeniční vrch poblíž Mnichovic u Prahy chce vydržet ještě na jarní prázdniny v Praze, pak také ukončí sezonu.

Témata:  lyžařské areály hory cyklisté Cyklistika

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy