Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovanec věří, že Babišovy odposlechy řeší policie

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Dnes zasedlo užší vedení ČSSD. Ministr vnitra a místopředseda strany Milan Chovanec ještě před jednáním řekl, že doufá, že policisté prověřují skutečnosti vyplývající z "Babišových nahrávek", které se v pondělí objevily na internetu.

Nahrávka byla zveřejněna na twitterovém účtu, kde se dříve objevily už dva záznamy. Na prvním Babiš mluvil vulgárně mimo jiné o členech vlády včetně premiéra. Sobotku nazval "největší sviní", kterou potkal. Na druhé se pak s Přibilem baví o zveřejňování kompromitujících materiálů.

"Já doufám, že konají státní zástupci a policie. Za prvé to musel někdo vynést, a ten novinář (Přibil) to tam říká explicitně, že to byl někdo od ÚOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu)," řekl dnes Chovanec. Odpovědné policisty je podle něj nutné najít a postavit před soud.

Další otázkou podle Chovance je, zda Babiš s Přibilem porušili zákon, jestliže měli povinnost spáchání trestného činu ohlásit. "Ale je zjevné, že Andrej Babiš lhal. Pokud někdo přísahá na zdraví svých dětí, že nebude ovlivňovat noviny, a pak je ovlivňuje, já moc nevím, co si spolu máme ještě říct," uvedl Chovanec.

Ministr Chovanec i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zatím nepočítají s tím, že by se kvůli úniku ze spisu sešla Bezpečnostní rada státu.

Témata:  Milan Chovanec Andrej Babiš ÚOOZ

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy