Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jsem pořád v komunismu, říká Rath. Pak se vrátil ke krabicím s vínem

Rath přišel k soudu (18.5.2015) bez advokátů a soudce chtěl vysvětlení.
Rath přišel k soudu (18.5.2015) bez advokátů a soudce chtěl vysvětlení.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Exhejtman a někdejší ministr David Rath tvrdí, že naše vězeňství zůstalo vězet v komunismu. Podle něj připomíná komunistickou vojnu.

"Naše vězeňství zůstalo vězet v komunismu a dost připomíná komunistickou vojnu i prostředím a absurditou. Je to jistě inspirace pro nové "černé barony" tentokrát z prostředí věznice v době reálného kapitalismu českého střihu," řekl deníku Blesk Rath.

Sám o sobě také tvrdí, že není udavač a nemyslí si, že je to špatně. "Teď se lidem sice tvrdí něco jiného, tedy že udávat je správné, ale mně to nepřipadá správné ani za Rakouska, nacistů, komunistů a nyní za... těžko říci, v čem to vlastně dnes žijeme," podotkl.

Pro jeho proces je podle něj charakteristické, že některá média přinášela vybrané části z vyšetřovacích spisů a vždy jen ty, co měly dokázat jeho vinu. "Nedávno jsem zaznamenal rozsudek na evropské úrovni, že obdobné úniky do médií znamenají odepření práva na spravedlivý proces, neboť manipulují mínění v něčí neprospěch," uvedl.

Dodal, že podrobné vysvětlení je součástí odvolání. "Já jen mohu zopakovat, že jsem od Kottových dostal krabici s lahvemi vína," zopakoval Rath.

Témata:  David Rath 1

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy