Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ringo Čech se vrací do politiky? Má být lídrem SPO ve sněmovních volbách

František Ringo Čech
František Ringo Čech
Foto: alenasustrova.cz **www.alenasustrova.cz**

Praha – Svého lídra pro sněmovní volby ve čtvrtek představí Strana práv občanů (SPO). Podle médií se jím stane hudebník a výtvarník František Ringo Čech. Předseda strany a senátor Jan Veleba ČTK řekl, že on takzvaným superlídrem nebude.

Koho si strana vybrala za svou tvář, nechtěl Veleba s odkazem na čtvrteční tiskovou konferenci prozradit. Že stranu blízkou prezidentu Miloši Zemanovi povede do voleb, nepotvrdil ČTK ani sám Ringo Čech.

Serveru Deník.cz hudebník řekl, že to je pravda a že ho o to požádal Zeman. Kandidovat chce v Praze. Zeman Čechovi v roce 2015 udělil medaili Za zásluhy.

V Poslanecké sněmovně SPO, která vznikla v prosinci 2009, zastoupena není, má však dva senátory. V lednu 2010 si strana změnila název na Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ). Předsedou strany byl krátce Zeman. Po prohraných sněmovních volbách v květnu 2010 ale na post rezignoval. V roce 2013 byl zvolen čestným předsedou. V březnu 2014 vypustila strana ze svého názvu slovo zemanovci.

Ve volbách v roce 2013 i přes Zemanovu podporu SPO získala jen 1,5 procenta hlasů. Do letošních voleb chtěla strana jít společně s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury, to ale spolupráci odmítlo.

Témata:  Strana práv občanů František Ringo Čech volby 2017

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy