Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehoda kamionů na sedm hodin zablokovala D1

Nehoda nákladního vozu na D1
Nehoda nákladního vozu na D1
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Tvarožná (Brněnsko) - Dálnici D1 dnes u Tvarožné na Brněnsku zablokovala zhruba na sedm hodin nehoda dvou kamionů na 207. kilometru ve směru na Brno.

Provoz se spustil po 17:30 jedním jízdním pruhem, řekl ČTK mluvčí policie Bohumil Malášek. Jedno z vozidel se dopoledne převrátilo a vysypala se část převážených kmenů. Vytvořily se mnohakilometrové kolony. Auta musela do doby spuštění provozu sjíždět na 216. kilometru.

Řidiči původně sjížděli z dálnice na 210. kilometru, brzy se ale utvořila kolona až k Rousínovu, takže dálniční informační cedule řidiče směřovaly už na sjezd na 216. kilometru. V koloně se však stálo už před Rousínovem.

"Zraněný je polský řidič, záchranáři ho odvezli do nemocnice. Jeden z kamionů byl na boku, přes dálnici byly vysypané klády," uvedl Malášek.

Záchranná služba na místo nehody vyslala lékařskou posádku a dvě nelékařské, uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. "Pacient byl při vědomí, utrpěl středně těžká poranění hlavy a hrudníku," uvedla mluvčí. Záchranná služba muže transportovala do traumacentra Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích.

Témata:  nehody kamiónů dálnice D1

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 10:01

Rafah opouští statisíce lidí. Bojí se invaze izraelské armády

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy