Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

SPD soptí: Lháři Hamáčku! Kdy odstoupíte, aby se občané mohli zase cítit bezpečně?

konference protiimigračních stran v Praze (17. 12. 2017)
konference protiimigračních stran v Praze (17. 12. 2017)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Večer před volbami do Evropského parlamentu se v přímém přenosu České televize v debatě utkali šéfové devíti nejsilnějších stran. Diváky zaujala především slovní výměna mezi předsedy hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamurou a ČSSD Janem Hamáčkem. Jejich přestřelka má teď ostré pokračování!

Jedním z hlavních témat diskuze byla bezpečnost. Předseda Okamura se tvrdě pustil do ministra vnitra Hamáčka, kterého se ptal, proč se několik let po sobě v Česku v době Velikonoc a Vánoc po městech instalují betonové zátarasy, když je v Česku údajně bezpečno.

Hamáček vysvětloval, že vnitro vyhodnocuje takzvané měkké cíle a přijímá příslušná opatření. Kdybychom nedělali nic, tak nás kolega Okamura bude kritizovat,“ vysvětloval. „Dřív tady nic nebylo, tak se ptám, proč je to tady teď,“ skočil mu do řeči Okamura.

Hamáček mu proto připomněl, že Česko je sedmá nejbezpečnější země na světě. „Nestrašte lidi...“ žádal Okamuru Hamáček. „Tak proč je tam instalujete!“ znovu žádal vysvětlení Okamura. „Protože jsme vyhodnotili, že je dobré je tam mít. Je to pojistka,“ začala Hamáčkovi docházet trpělivost.

„Proč?“ nenechal se odbýt Okamura. „Víte proč? Kdyby se tu zase objevil někdo jako pan Balda, kterému jste vymyli mozek a málem vykolejil dva vlaky. Proto jsme je tam dali,“ setřel Okamuru šéf ČSSD, který si vysloužil potlesk. Odkazoval se na sympatizanta SPD Jaromíra Baldu, který byl nedávno odsouzen na čtyři roky za terorismus. 

Video se slovní přestřelkou obou politiků se po sociálních sítích šířilo jako lavina, mluvilo se dokonce o tom, že Hamáček Okamuru „knokautoval“. SPD si to ale nechala jen tak líbit a k celé diskuzi se teď vrátila – Kvůli kauze člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ladislava Jakla. Ten byl údajně dvakrát během několika dnů napaden kvůli svým politickým názorům. Poprvé v pražském metru a podruhé ve Zlíně.

„Pane lháři “zátarase” Hamáčku, na ulicích jsou z politických důvodů napadány známé osobnosti a policie nekoná. Kdy konečně odstoupíte, aby se občané mohli zase cítit bezpečně?“ udeřila na Hamáčka SPD na facebooku.

Hamáček ihned po prvním incidentu násilí odsoudil. „Útok na Ladislava Jakla je třeba jednoznačně odsoudit. Je naprosto nepřípustné někoho fyzicky napadat za jeho politické názory!“ uvedl na twitteru.

Témata:  Svoboda a přímá demokracie Jan Hamáček Tomio Okamura

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy