Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprostřed Paříze vzniknul tábor uprchlíků. Žilo v něm 500 běženců + VIDEO

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Paříž – Francouzská policie se ve středu zaměřila na tábor migrantů přímo ve středu hlavního města. Několik stovek migrantů rozbilo tábor přímo na jedné ze zastávek pařížského metra.

Pařížská policie rozbila další „minitábor" migrantů přímo v srdci Paříže. Od loňského června jde už o osmnáctý podobný zátah proti migrantům.

Migranti rozbili tábor u vchodu do stanice metra Stalingrad. Tři týdny v něm žilo asi 500 lidí. Policie však místo ve středu v 6:20 tamního času vyklidila.

Zdroj: YouTube

Většina obyvatel tábora podle francouzských médií pochází ze Súdánu, Eritree, Afghánistánu a Etiopie. Na místě žilo také několik žen a dětí.

Zásah proběhl v koordinaci státní policie, města Paříže a policejního ředitelství. Akce trvala asi dvě hodiny. Během té doby byla stanice metra Stalingrad pro veřejnost úplně uzavřena.

Lidé spali v provizorním táboře na starých matracích, nebo jen na kartonech. Mnozí z migrantů měli svůj majetek zabalený jen v plastovém sáčku.

Lidé byli z tábora přemístěni do ubytovacích zařízení na předměstí Paříže, nebo úplně ven z města, kde budou čekat do doby, než bude zahájen proces žádosti o azyl.

Nejde o první takový zásah, policie za několik měsíců vyklízela dalších 18 podobných „táborů". Jen tento měsíc úřady zasahovaly už podruhé. Dne 7. března byl vyklizen tábor, ve kterém žilo asi 400 lidí. Od té doby se však na místo nastěhovalo několik dalších migrantů.

Témata:  Paříž uprchlíci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.