Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Únosci po týdnu propustili vězněnou iráckou novinářku

Irák
Irák
Foto: Pixabay

Bagdád - V Iráku byla propuštěna novinářka Afráh Kajsíová, kterou ozbrojenci unesli 27. prosince z jejího domu v Bagdádu. Zatím není známo, kdo za únosem stál. Kajsíová často kritizovala poměry v zemi a tepala vládu.

O svém propuštění hovořila s místní satelitní televizí NRT. "Díky bohu jsem v pořádku. Zacházeli se mnou dobře. Jenom mne vyslýchali a díky bohu mne neshledali vinnou," sdělila žena bez dalších podrobností.

Ozbrojení muži odnesli z jejího domu také zlato, peníze, telefony i laptopy a odvezli i ženino auto. Její sestra pak oznámila, že policisté okolí domu uzavřeli. Kdo mohl za únosem být, nesdělila sestra ani Kajsíová.

Podle dnešních zpráv byly všechny odvezené věci novinářce zase vráceny. O případ se zajímal také premiér Hajdar Abádí, který Kajsíové po propuštění telefonoval.

V jednom článku, který vyšel asi týden před únosem, Kajsíová kritizovala jednoho člena sil ministerstva vnitra za to, že před studenty i učiteli zbil ředitele školy. Ředitel prý odmítl potrestat žáka, který se pohádal s dcerou tohoto pracovníka ministerstva vnitra.

Témata:  Irák novináři únos / rukojmí

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy