Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump chce dokázat údajné mediální lži o inauguraci, Žádá o předložení usvědčující fotografie

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - List The Washington Post dnes napsal, že prezident Donald Trump jen den po složení přísahy volal šéfovi Správy národních parků (NPS) s žádostí o poskytnutí fotografií, které by prokázaly, že účast veřejnosti na inauguraci nijak nezaostávala za těmi předchozími.

NPS spravuje nejen národní parky, ale také národní památníky či historické památky včetně parku National Mall v centru Washingtonu, odkud veřejnost skládání prezidentského slibu tradičně sleduje.

Dosavadnímu náměstkovi NPS Michaelu Reynoldsovi, který nyní zastává funkci úřadujícího ředitele, se podle informací deníku ozval Bílý dům s tím, aby zavolal na určené číslo.

Když tak učinil, dozvěděl se, aby počkal na spojení s prezidentem. Trump ho následně vyzval k předložení fotek, které by usvědčily média ze lhaní o tom, že o inauguraci zas tak masový zájem nebyl.

Trump rovněž v rozhovoru s Reynoldsem nešetřil kritikou za to, že NPS na svém twitteru sdílela fotografii, která srovnávala účast na inauguraci Donalda Trumpa a jeho předchůdce Baracka Obamy. Fotografii mezitím NPS vymazala.

Témata:  Donald Trump prezident USA USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy