Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žádný důkaz o odposlechu nemáme, přiznala Trumpova poradkyně Conwayová

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington – Americký prezident Donald Trump obvinil svého předchůdce Baracka Obamu před deseti dny na twitteru z toho, že odposlouchával jeho telefonické rozhovory. Jak ale dnes přiznala oficiální mluvčí amerického prezidenta, nejsou o tom žádné důkazy.

Kellyanne Conwayová dnes v rozhovoru pro televizi ABC prohlásila, že nemá důkaz, že by newyorská kancelář Donalda Trumpa byla před volbami z příkazu Obamy odposlouchávána. „Žádný důkaz nemám, ale k jeho zjištění byla ustavena parlamentní komise," řekla mluvčí.

Už dříve toto nařčení odmítl exprezidentův mluvčí i bývalý šéf amerických zpravodajských služeb James Clapper s tím, že žádný prezident nemá právo příkaz k odposlouchávání vydat. Trump přesto vyzval parlamentní komisi, aby obvinění prověřila.

K odposlechu může podle Conwayové posoužit řada elektronických zařízení „jako telefony, televize nebo dokonce mikrovlnné trouby". Takové jsou prý symptomy moderní doby. Její výrok o mikrovlnných troubách se okamžitě na sociálních sítích stal terčem posměchu a ironických poznámek uživatelů.

Conwayové se zastal sám Trump. Na twitteru si postěžoval, že média jsou krutá vůči jeho tvrdě pracujícím zástupcům. „Chovejte se slušně, bude to pro vás mnohem lepší," vzkázal médiím Trump.

Témata:  Donald Trump Barack Obama USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy