Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník z pařížského letiště byl pod vlivem alkoholu a drog

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Střelec z pařížského letiště Orly, kterého v sobotu zabila vojenská hlídka, měl v době činu v krvi alkohol a drogy. Informovala o tom agentura AFP.

"Toxikologická analýza provedená v neděli prokázala v krvi přítomnost marihuany a kokainu a 0,93 promile alkoholu," uvedl zdroj ze soudního lékařství. Agentura AFP v této souvislosti připomněla, že útočník Ziyed Ben Belgacem byl v roce 2009 odsouzen za obchodování s drogami.

Už v neděli prohlásil Belgacemův otec, že jeho syn nebyl islámským radikálem a že jednal pod vlivem návykových látek. Také ze svědectví přítomných v době činu na letišti vyplynulo, že muž nebyl v době útoku příčetný.

Ziyed Ben Belgacem byl zastřelen v sobotu ráno na pařížském letišti Orly poté, co se pokusil člence vojenské hlídky sebrat zbraň. Podle prokurátora přitom na vojáky křičel, že přišel "zemřít pro Alláha". Kromě útočníka se nikomu nic vážného nestalo.

Podle agentury AP ze záběrů bezpečnostních kamer vyplývá, že vojačku přepadl Belgacem zezadu, zatímco její kolegové byli o pár kroků před nimi. Před útokem upustil nákupní tašku, v níž měl schovaný kanystr s benzínem. Vyzbrojený brokovou pistolí se ženu pokusil tlačit nazpět.

Témata:  Francie střelba ve Francii střelba na pařížském letišti Orly

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy