Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Agresivní muž napadl v Belgii politika, bodl ho nožem

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Lutych (Belgie) - Během prvomájových oslav v belgickém městě Lutych byl dnes lehce zraněn federální poslanec a mluvčí malé radikálně levicové strany PTB, jehož jeden muž nečekaně bodl nožem do nohy. Policie útočníka zadržela. Belgický premiér Charles Michel útok odsoudil.

Muž ve věku mezi 40 a 50 lety bodl mluvčího Raoula Hedebouwa zezadu ve chvíli, kdy se zástupce PTB chystal pronést projev, uvedla belgická média. Poté odstoupil a nůž schoval do kabátu.

Podle webu stanice RTBF je útočník policii známý pro násilnosti, kterých se dopustil před deseti lety. Konflikt s policií v Lutychu měl podle RTBF i minulý týden. Místní prokuratura zvažuje, že muže odešle k psychiatrickému vyšetření.

Hedebouwaovo zranění bylo jen povrchové. Mluvčí se nechal ošetřit a asi deset minut po incidentu přednesl svou řeč. Až poté byl převezen do nemocnice, kde mu lékaři ránu sešili.

Témata:  Belgie útok napadení

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy