Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Organizáotr Miss Universe žaluje českého výrobce korunek, neoprávněně používá odkazy na soutěž

Miss Venezuela Gabriela Islerová se stala v Moskvě novou Miss Universe.
Miss Venezuela Gabriela Islerová se stala v Moskvě novou Miss Universe.
Foto: ibtimes.co.in **www.ibtimes.co.in**

New York - Organizátor Miss Universe žaluje společnost Diamonds International Corporation (DIC) českého obchodníka s diamanty Luboše Říhy. Prý neoprávněně používá odkazy na soutěž krásy.

DIC v roce 2014 získala desetiletou smlouvu na výrobu diamantových korunek pro vítězky soutěže, společnost vlastnící práva na Miss Universe ale kontrakt loni zrušila.

V soudních dokumentech společnost IMG Universe, jejíž mateřská společnost práva na Miss Universe vlastní, tvrdí, že DIC nadále ve svých reklamách používá odkazy na soutěž, a to včetně loga, které firma sídlící v Praze uvádí na svém webu.

IMG v žalobě podané v New Yorku dále uvádí, že obchodní značka Miss Universe je proslulá a charakteristická a že DIC jejím používáním klame veřejnost a způsobuje soutěži značné a nenahraditelné škody.

IMG se v žalobě domáhá odškodnění za zneužití ochranných známek, 2,04 milionu dolarů (48,5 milionu korun) za smluvní platby a neupřesněné odškodnění za porušení sponzorské smlouvy, která měla platit od roku 2015 do roku 2024. IMG kontrakt zrušila loni v srpnu a svůj krok zdůvodnila finančními problémy způsobenými firmou DIC, která dvakrát neuhradila požadované platby.

Podíl v Miss Universe měl do roku 2015 nynější americký prezident Donald Trump, který ale práva prodal společnosti WME/IMG. Cena kontraktu známa není.

Témata:  Miss Universe Česká republika

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.