Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sexuální útočníci z Kolína dostali pouze podmínku. Nepodařilo se prokázat násilí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Kolín nad Rýnem - Dva silvestrovští útočníci z Kolína nad Rýnem dostali u soudu pouze šestiměsíční podmíněné tresty. Odsouzeni byli za krádež, nepodařilo se prokázat sexuální násilí.

Dva obvinění bratři z Alžírska ve věku 23 a 26 let podle obžaloby spolu s dalšími muži o silvestrovské noci obstoupili jednu ženu, osahávali ji na bocích a zadku a pokusili se jí také sáhnout na prsa. Z kabelky, kterou se snažila před útočníky chránit, jí sebrali mobilní telefon. Ten se později našel u jednoho z obviněných a slouží jako hlavní důkazní materiál.

Oba muži popírali, že by se činů dopustili. Státní zastupitelství během procesu stáhlo obvinění ze sexuálního napadení, protože oběť nedokázala útočníky jednoznačně identifikovat.

Dvojice zůstala i po vynesení rozsudku ve vazbě, protože se s oběma muži vede řízení o vyhoštění z Německa. Do země nelegálně přicestovali loni v listopadu a nepodali žádost o azyl, podle prokuratury pouze chtěli přes německé území pokračovat v cestě do Británie.

O silvestrovské noci muži obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali v Kolíně nad Rýnem i v dalších německých městech. Jen kolínská policie přijala přes tisíc trestních oznámení, z toho víc než 400 bylo kvůli trestným činům sexuální povahy. Soudy se zatím zabývaly pouze obviněními z krádeže a vynesly převážně podmíněné tresty nebo trest veřejně prospěšných prací. První nepodmíněný trest vězení udělil soud v dubnu jednatřicetiletému Alžířanovi.

Podle kolínského státního zastupitelství se i přes velké množství trestních oznámení nedá očekávat, že by každé z nich skončilo u soudu. "Prohlédli jsme přes 1100 hodin videozáznamů, ale kvůli špatným světelným podmínkám a zmatené situaci na místě můžeme vykázat jen málo vyšetřovacích úspěchů," přiznal rozhlasové stanici WDR mluvčí státního zastupitelství Ulrich Bremer.

Témata:  Německo uprchlíci sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy