Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úřady v Keni evidují stovky lidí nakažené cholerou

Chlapec pase krávy v Daaba v Keni, zachycený fotografem U.S. Air Force
Chlapec pase krávy v Daaba v Keni, zachycený fotografem U.S. Air Force
Foto: U.S. Air Force **www.af.mil**

Nairobi - V Keni bylo od května zaznamenáno více než 330 případů nákazy cholerou. Většina lidí se nakazila v hlavním městě Nairobi a v přilehlých oblastech.

Tři lidé nemoci podlehli. S odkazem na sdělení keňského ministerstva zdravotnictví o tom dnes informoval zpravodajský server BBC. V reakci na šíření nákazy úřady zakázaly prodávat jídlo pouličním prodejcům. Nařízeny byly i důsledné kontroly hygienických podmínek v restauracích a hotelech.

Cholera je vysoce infekční onemocnění, které napadá zažívací ústrojí. Vyvolávají ji bakterie přenášené znečištěnou vodou či potravou. Vnějšími příznaky jsou silné průjmy a často smrtelná dehydratace organismu.

Na konci června se v hotelu v Nairobi nakazilo cholerou asi 50 lidí. Minulý týden byli do nemocnice ze slavnostní recepce převezeni dva ministři, u nichž bylo podezření na nákazu.

Témata:  Keňa cholera

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 11:40

Izraelská armáda se dopouští válečných zločinů? Nové nálezy vyvolaly podezření

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy