Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bezdomovec, který pomáhal obětem útoku v Manchesteru, čelí obvinění z krádeže

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn - Britského bezdomovce Chrise Parkera (33), kterého po teroristickém útoku v multifunkční aréně v Manchesteru oslavovali za jeho pomoc obětem jako hrdinu, obvinili z krádeže. Podle policie nejednal zcela nezištně.

Parker těsně po sebevražedném útoku v manchesterské hale přispěchal obětem na pomoc. Utěšoval například vážně zraněnou dívku i starší ženu, která posléze zemřela v jeho náručí.

Po zveřejnění Parkerova příběhu vypsali lidé na internetu sbírku na jeho podporu, ve které se vybralo 50.000 liber (1,4 milionu Kč). Peníze bezdomovec zatím nedostal.

Během chaosu po útoku bezdomovec dvě oběti útoku údajně okradl. Jedné starší ženě podle policie sebral kabelku a 14leté dívce mobilní telefon. Obviněný muž je nyní ve vazbě, soud se uskuteční 13. září. Parker obvinění odmítá.

Témata:  Velká Británie bezdomovci EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy