Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostuda při předvádění terénních vozů pro ruskou armádu a Putin asistoval

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Soči - Ukázka nových terénních vozů UAZ Patriot pro ruskou armádu skončila ostudou, napsal server Newsru.com. Nejprve nešly otevřít dveře, pak generál utrhl kliku. A to vše před zraky prezidenta Vladimira Putina.

Vůz se má vyznačovat zesílenou konstrukcí, umožňující montáž těžkého kulometu, anebo automatického granátometu. Prezident se přišel na novou techniku podívat po další poradě s vojenskými veliteli a vedením zbrojovek.

Zdroj: YouTube

"Když se prezident pokoušel otevřít dveře jednoho z vozů, na který lze podle tvůrců namontovat kulomet, zablokovaly se. Náčelník hlavní správy pro obrněné automobily ministerstva obrany Alexandr Ševčenko se pokusil situaci napravit, ale výsledkem byla utržená klika dveří," popsal Interfax.

Putinovi se nakonec podle očitých svědků podařilo dostat dovnitř druhými dveřmi. Pracovníci továrny UAZ později incident vysvětlili tím, že dveře se automaticky zablokují, když je motor vypnutý.

Automobilka vyjádřila údiv nad silou ruského generála, neboť při testování klika vydržela tah 120 kilogramů. "Stačilo odemknout auto, aby se otevřelo. Ale generál Ševčenko s pravdě mužnou rozhodností se rozhodl trhnout dveřmi a klika, bohužel, nevydržela. Generál Ševčenko je superman," prohlásila mluvčí automobilky.

Putin hned po činu na generálovu adresu jen prohodil "moloděc", čili chlapík. Prezidentův mluvčí pokládal za vhodné ujistit, že incident nijak nevypovídá o kvalitě auta, a tak nebudou padat žádné důtky.

Témata:  Ruská armáda Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy