Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump vyhlásil na tuto neděli den modliteb za oběti bouře Harvey

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington/Houston - Americký prezident Donald Trump dnes s manželkou Melanií opět navštíví Texas a podívá se i do sousední Louisiany. Na neděli pak Bílý dům vyhlásil celoamerický den modliteb za oběti hurikánu Harvey a úsilí, jakým se Spojené státy postavily k záchranným a rekonstrukčním pracím.

"Celý národ soucítí s Texasem a Louisianou. Jsme hluboce vděční těm, kteří pomáhají, a modlíme se za uzdravení a útěchu těch, kteří to potřebují," uvedl Trump v prohlášení.

V dokumentu připomněl, že Američané vždy nabízeli pomocnou ruku svým spoluobčanům v nouzi a že stejně je tomu tak i nyní. "Přítel pomáhá příteli, soused sousedovi a cizinec cizinci," dodal.

Den modliteb bude podle Trumpa nejen vyslovením účasti s oběťmi katastrofy, ale také vyjádřením díků za ochotu a štědrost těch, kteří jakýmkoli způsobem přiložili ruku k záchranným pracím a k obnově škod.

"Vyzývám Američany všech vyznání, všech náboženských tradic a jakéhokoli původu, aby se modlili za každého, koho postihl hurikán Harvey, ať již jsou to lidé, kteří ztratili členy rodiny, byli zraněni, přišli o domovy a majetek, ať jsou to záchranáři, policisté, vojáci a zdravotníci," uvedl Trump.

Témata:  Donald Trump Texas v USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy