Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britská vláda žádá firmy o veřejnou podporu k brexitu

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Britská vláda požádala firmy zahrnuté do londýnského akciového indexu FTSE 100, aby podpisem pod otevřeným dopisem podpořily její strategii k brexitu.

Firmy se tomu podle dnešních vyjádření zdrojů agentury Reuters ale brání.

Referendum, v němž si loni v červnu Britové odhlasovali vystoupení z Evropské unie, uvrhlo ostrovní firmy do nejistoty a narušilo vztahy s vládou. Podniky se stále více obávají, že opuštění jednotného evropského trhu a celní unie poškodí jejich fungování.

Dnes mnohé z nich znepokojil uniklý vládní dokument, podle kterého se kabinet chystá omezit přistěhovalectví lidí s nižší kvalifikací. Další si stěžují, že nemají přesnou představu, jak bude brexit vypadat.

"Domníváme se, že je vhodný čas k tomu, aby zaměstnavatelé spolupracovali s vládou a parlamentem na tom, aby brexit byl úspěšný a abychom naší zemi zajistili dobrou budoucnost," píše se v dopise, který byl rozeslán firmám.

Témata:  Velká Británie Brexit firmy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy