Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CDU a CSU dospěly ke kompromisu v otázce uprchlíků

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Křesťanskodemokratická unie (CDU) a Křesťanskosociální unie (CSU) se dohodly na kompromisu ohledně přijímání uprchlíků. Informovala o tom agentura DPA.

Německo tak na základě údajně uzavřené dohody ročně přijme nejvýš 200.000 uprchlíků a žadatelů o azyl. Pokud se informace potvrdí, podařilo se tak urovnat jablko sváru mezi šéfy obou stran Angelou Merkelovou a Horstem Seehoferem, které bránilo efektivnímu vyjednávání o nové německé vládní koalici.

Podle zdrojů agentury DPA se oběma stranám podařilo také dospět ke kompromisu ohledně zákona o přijímání zahraničních pracovních sil.

Agentura Reuters dnes napsala, že cesta ke koaliční dohodě může trvat měsíce a že investoři mají obavy z toho, že vývoj v Německu, které je největší evropskou ekonomikou, uvázne na mrtvém bodě.

"Urychleně musíme vytvořit vládu, nejde tu jen o nás," řekl v sobotu na shromáždění mládežnické organizace CDU ministr vnitra Thomas de Maiziére. Podle něho je dohoda s CSU dnes možná.

Témata:  Německo Konzervativní unie CDU/CSU Angela Merkelová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy