Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Německu podnikla razii proti údajným íránským špionům

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Policie dnes na několika místech po celém Německu prohledala byty a provozovny, které patří deseti lidem. Jsou podezřelí ze špionáže ve prospěch Íránu, zadržen ale zatím nikdo nebyl.

Mluvčí generálního státního zastupitelství sdělil, že deset lidí je podezřelých z výzvědné činnosti. Údajně pracovali pro "zpravodajskou jednotku", jejíž činnost je možné spojit s Íránem. Na německém území podle mluvčího sledovali osoby i instituce.

Policisté podle serveru Focus razie provedli ve spolkových zemích Bádensko-Württembersko, Severní Porýní-Vestfálsko, Bavorsko a v metropoli Berlíně. Zaměřeny byly na členy jednotek Kuds, což jsou tajné složky Íránských revolučních gard. Cílem jejich špionážní činnosti byly údajně izraelské a židovské cíle v Německu.

Podle mluvčího zastupitelství Stefana Biehla policie zahájila razie na základě tipu, který dostala od Spolkové úřadu na ochranu ústavy (BfV). Ten má v Německu funkci kontrarozvědky.

Témata:  Německo špionáž Írán policie Německo

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy