Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exploze v Rakousku. V areálu střelnice zasahují hasiči

Rakouští hasiči, ilustrační fotografie
Rakouští hasiči, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Vídeň - Muničním skladem v areálu střelnice na severu Rakouska dnes otřásla exploze. Na místě jsou dva těžce zranění a ozývají se další výbuchy. Žádný z hasičů se zatím neodvažuje ke skladu přiblížit.

K výbuchu došlo v areálu soukromé střelnice v obci Desselbrunn, která leží asi 50 kilometrů jihozápadně od Lince. Oba těžce zranění jsou podle policie civilisté. Na pomoc jim přiletěly dva vrtulníky, které je transportovali do nemocnic v Salcburku a Vídni.

Podle listu Heute patří střelnice hornorakouskému mysliveckému sdružení. Zraněnými jsou podle něj muž, který pracoval v areálu, a jeden host. "Z dosud neznámých příčin začalo hořet. Jeden z nich se pokusil oheň uhasit, sám ale začal hořet," uvedl zástupce střelnice Reinhard Mair.

Policie na twitteru vyzvala, aby se zvědavci drželi dál od muničního skladu, neboť střelivo dál vybuchuje. Osoby podle policie ale už žádné v ohrožení nejsou.

Témata:  Rakousko výbuch munice hasiči

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy