Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V boji o Afrín padla občanka Británie, byla členkou ženské jednotky kurdských milicí YPG

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek/Londýn - V bojích o severosyrský Afrín padla také Britka Anna Campbellová. Otec se o její smrti dověděl v neděli. Podle jeho informací dcera zahynula 15. března při tureckém bombardování.

Campbellová (26) byla členkou ženské jednotky kurdských milicí YPG. Je první Britkou, která v Sýrii přišla o život jako členka YPG, a osmým občanem Británie, který v bojích v Sýrii zahynul.

Campbellová odjela do Sýrie loni, aby pomohla v boji Kurdů proti Islámskému státu (IS). "Chtěla vytvářet lepší svět a udělala by pro to vše, co bylo v jejích silách...měl jsem se víc snažit, abych ji přinutil se vrátit, ale byla zcela neústupná," citovala BBC otce.

Campbellová původně bojovala v řadách YPG na východě Sýrie v Dajr az-Zauru. Když Turecko v lednu zahájilo ofenzivu v Afrínu, mnoho Kurdů včetně několika britských dobrovolníků se přesunulo z bojů proti IS do Afrínu.

Témata:  Sýrie Turecká armáda Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy