Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý Ital chtěl odpálit školu, došlápla si na něj policie

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Řím - Policie v italském Terstu vyšetřuje případ středoškoláka, který údajně plánoval bombový útok na svoji školu.

Nezletilý mladík alžírského původu plánoval vyrobit primitivní výbušné zařízení. Policisté u něho při zadržení našli vlajku Islámského státu, dokumenty v arabštině, ale výbušniny u něj neobjevili.

Soud pro nezletilé mladíkovi nařídil, že musí podstoupit proces deradikalizace, do kterého se má zapojit jeho rodina, psychologové a imám.

Agentura APA uvedla, že kvůli šíření propagandy fundamentalistů na internetu nebyl v Itálii doposud obžalován žádný člověk mladší 18 let.

Témata:  Itálie Islámský stát

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.